Още утре на места в Западна България ще превали и прегърми

В петък ще бъде най-топлия ден за този месец, след което лятото постепенно ще отстъпи място на есента.

Утрото няма да е така хладно, както през изминалите дни и термометрите ще показват между 14 и 19 градуса.

През деня ще задуха до умерен южен вятър, с който температурите бързо ще се повишават. В ранния следобед се очакват стойности от 30 до цели 35 градуса. Най-топло ще бъде в Предбалкана и Дунавската равнина.

До обяд в страната ще бъде предимно слънчево и спокойно. След това обаче от запад ще се заоблачи и до вечерта на места в Западна България ще превали и прегърми. През нощта срещу събота дъждове се очакват и на изток.

Последен шанс за плаж по нашето море. Утрешния ден там ще премине с много слънце и сравнително високи температури. Максималните ще достигат 27- 28 градуса, а водата е около 23. Следобед по северното крайбрежие ще се появят малко по-големи вълни.

В планините вятърът ще се усили особено в следобедните часове. През  деня ще е предимно слънчево. Едва в късния следобед над масивите на запад ще се заоблачи и до полунощ ще превали.

В събота и неделя ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижат. Облачността ще бъде променлива с кратки дъждове на места. В понеделник вятърът временно ще отслабне, а през деня ще има повече слънце. От вторник се очаква нова порция хладен въздух от север. Така температурите вече ще придобият есенни стойности като максималните ще са около 20 градуса. Освен това облаците отново ще се увеличат и на много места ще превали.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.