За пореден път има санкционирани

Десет дни след въвеждането на новите, по-строги мерки срещу COVID-19 бойкотът срещу вечерния час от повечето заведения продължава. Това установиха при съвместна проверка инспектори от Столичната полиция и здравните власти. С патрулиращите екипи беше и репортерът на NOVA Анна-Мария Конова.

Проверяващите обходиха осем заведения по сигнал. Едно от тях беше глобено, а други две получиха покана за връчване на акт, тъй като не беше открит управител.

„Все пак сме навън, не сме затворени. Времето е прекрасно и мисля, че няма проблем”, каза клиентът Деси Харизанова.

ПРОВЕРКА НА NOVA: Работят ли заведенията въпреки ограниченията

Проверките смутиха част от клиентите на един от баровете в София и те си тръгнаха. Други - като Поля и Димитър, тепърва седнаха за по питие. „Дали ще стоим от 18.00 до 22.00 ч. или от 23.00 ч. до 03.00 ч. - разликата не е много голяма. Много млади хора са отговорни. Искаме да живеем нормално. Затова сме се ваксинирали”, каза Димитър.

 

 

Патрулиращият екип продължи обиколката си по най-оживената улица - пешеходната зоната на булевард „Витоша”.

„Това е въпрос на гражданско неподчинение. Няма смисъл да се затварят заведения, а хората да се струпват някъде другаде”, твърди Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

Санкциите за нарушителите са от 300 до 2000 лв., в зависимост от това дали ще се глоби управителят на заведението или на фирмата.