Какво е да плуваш, тичаш и караш колело близо 250км. за под 10 часа?

Българин се класира на най-тежкото състезание в триатлона - "Ironman". Момчил Димитров разказа за NOVA какво е да плуваш 3 км, да караш колело 180 км и да бягаш 40 км в един и същи ден.

Мъжът е на 29 години от Русе, но в момента живее в Германия, където се запалва по триатлона.

„Можех да плувам, обичах и да бягам, но не се бях сещал, че тези дисциплини могат да се комбинират в един спорт. Тогава един приятел ми предложи идеята да се запишем на най-късата дистанция и ми хареса много”, сподели Димитров.

Преди месец, на Европейската квалификация по триатлон, Момчил успява да постигне отличен резултат, което пък му дава право на участие в Световното първенство на най-силната дисциплина в триатлона.

Въпреки доброто си представяне, Момчил споделя, че се е наложило да мине през сериозна трудност. „Най-трудното в такъв тип състезания е изхранването по време на надпреварата. Над 2 часа вече задължително трябва да приемаш някакви калории за да можеш да продължиш да се състезаваш. Първите 20-25 км бяха доста трудни, на места се налагаше да ходя”, разказа той.

Световното първенство ще се проведе на 5 февруари на Хаваите. До момента Момчил финансира изцяло сам всичките си състезания, но се надява в бъдеще да намери спонсори.