Дълбочината му била само 2 км

Земетресение с магнитуд 6.0 по Рихтер разтърси гръцкия остров Крит в понеделник. Един човек е загинал, съобщават местните медии.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трусът е регистриран в 9.17 ч. местно време, а дълбочината му е била едва 2 км.

Няма данни за жертви и пострадали. Хората са навън и са изплашени от силния трус, съобщи кметът на град Ираклио Василис Ламбринос. Има щети на пътищата, част от тях са затворени от паднали скали.

За паднали покриви на сгради, както и стени на къщи, съобщават от пожарната с предупреждение хората на остров Крит да са много внимателни при движение. Върху коли има паднали камъни, но шофьорите не са пострадали.

Властите затвориха всички училища на острова. Жителите на Крит съобщават, че е имало силен звук преди земетресението и повечето от тях помислили, че пада самолет. Епицентърът е в морето, на 23 километра северозападно от селището Арви, на южния бряг на острова, по данни на гръцкия институт по геодинамика.

Сеизмолозите са категорични, че вторичните трусове ще продължат дълго време, но критични са първите 24 часа. Земетресението е усетено и на остров Санторини без да предизвика щети.

Източник: БНР