Убитият е на 44 години и е известен на органите на МВР

Мъж е застрелян на стадион „Георги Аспарухов” в София. Сигналът за престъплението е подаден малко преди 08.00 ч. в сряда сутринта. При нападението е произведен един изстрел. Убитият е на 44 години и е известен на органите на МВР с множество криминални прояви. Мъжът е намерен с чанта върху лицето. 

От полицията не потвърдиха самоличността на жертвата, но по информация на NOVA става въпрос за Георги Христов, който е осъждан за грабеж и убийство през 2002 г. По време на делото той бяга в чужбина, а 10 години по-късно е заловен в Испания и предаден на българските власти. 

Осъден е на 14 години затвор, но е пуснат предсрочно на 12-тата. През март 2020-та изтича и пробацията му. 

Стрелба в блок в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

А според експерти - убийството най-вероятно е реваншизъм.

12-годишни деца и треньорите им. Те са първите, които чуват изстрелите от показното убийство.Тази сутрин са имали тренировка по борба непосредствено до мястото на стрелбата.

„Треньорът ми се обади и ми каза, че не могат да тренират, защото има инцидент. Децата не са били в залата, предстояла е тренировката, но са ги извели”, разказва президентът на „Левски”.

Районът веднага е отцепен от полицията.

„При пристигане на екипа е установено, че се касае за лице, което е най-вероятно е убито. Мъжът е известен с множество криминални прояви”, заяви директорът на СДВР Калоян Милтенов.44-годишният мъж е бил убит с  1 куршум. В главата. Той е отивал на фитнес, който се намира до стадиона, когато слиза от колата си обаче, е причакан и застрелян на място. 

Спешните медици го намират вече починал - а лицето му било покрито с чанта. Минути по-късно е получен и сигнал за опожарена кола в близост.

„Аз излязох към 9:30 часа, имаше полицейска кола и хора”, разказва очевидец.

Все още не е ясно дали колата има общо с разстрела. Трябва да се установи и дали е била крадена, както действат извършителите при подобни престъпления. От МВР не потвърдиха и самоличността на мъжа, но заявиха, че е известен с множество криминални прояви.

Във Facebook обаче се появи публикация на жената до Георги Христов, в която тя си взема последно сбогом с него. Според криминалисти - появилата се неофициална информацията за произведени няколко изстрела говори, че стрелецът не е професионалист.

„По-скоро се касае за човек, който се е крил наблизо и от някакво разстояние 7/10 метра е започнал да стреля по жертвата. При което само 1 изстрел я е засегнал фатално”, казва експертът по криминалистика Иван Савов.

А това, че мъжът е криминално проявен - най-вероятно говори за  реваншизъм.

Проверява се дали палежът на колата е за прикриване на следите на стрелеца, или пък е само за отвличане на вниманието.