Институтът по пътна безопасност ще подготви нова организация на движението

Недоволство и напрежение след въведените в Айтос мерки за ограничаването на движението на тежки камиони. Това се наложи, след като преди две седмици камион предизвика катастрофа, причинила смъртта на мъж и двете му деца. 

Граждани заявяват, че АПИ не е решила проблема им, а се е стигнало до транспортен хаос. Причината - към табелата, ограничаваща камионите, липсва знак, че става въпрос само за транзитно преминаващите. Днес това беше поправено.  

„Сложиха 2 табели до 12 т ограничение за товарни автомобили на Колелото и на Ябълчево, бизнесът се противопостави, нашата цел не беше такава, а само да бъдат спрени транзитно преминаващите тирове“, споделя Галина Христова.

СЛЕД КАТАСТРОФА С ТРИ ЖЕРТВИ: Жителите на Айтос излязоха на протест (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Института по пътна безопасност казват, че заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков е създал транспортен хаос в Айтос.

„Недопустимо е като поставиш един знак, да смяташ, че ще решиш проблемите с пътната безопасност. Има място на пътя за всички автомобили, ако бъдат контролирани правилно“, заяви инспектор Богдан Милчев.

Институтът ще подготви нова организация на движението и то ще бъде подложено на обществено обсъждане в община Айтос, след това ще задължат АПИ да го изпълни.

А близки на загиналите очакват справедливост и вземане на ефективни мерки.

Кола блъсна 60-годишен в Айтос, с опасност за живота е

Същевременно стана ясно, че пострадалият на 11 септември пешеходец, вече е изведен от реанимация. Предстои му продължително възстановяване. 

 

Всичко по темата гледайте във видео материалите.