Случаят е от Благоевград

Разследват полицай от Благоевград за насилие над 18-годишен младеж. Случаят е от късния следобед вчера, а повод за конфликта, според очевидци, е хвърлена на земята цигара.

В петък 18-годишният Кирил Златарски заедно със свой приятел минават покрай 7 блок в квартал „Запад”. Младежът пушил цигара и хвърлил фаса си на улицата. Тогава към тях се приближил полицейският инспектор, който по това време не е бил на работа.

„Започна да ме обижда, да ме кара да си изхвърля фаса. Аз му казах, че бързам да вляза в час. След това той тръгна към мен. Отвърнах му с обидни думи. Тогава започна да ме бие с юмруци”, разказа момчето.

 

 

Накрая мъжът хвърлил и камък, с който ударил младежа по крака. Хората от близките блокове разказаха, че посегателството е било жестоко.

Пребитият младеж е приет в Центъра за спешна медицинска помощ, където са обработили раните му. Извършителят е полицейски инспектор на 48 години, служител в Областната дирекция на полицията. Окръжната прокуратура вече работи по случая.

Разследването ще трябва да покаже превишил ли е правата си полицаят и необходимо ли е дисциплинарно наказание.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.