Задържаха шофьора, обвинен за тежката катастрофа, станала в петък

Гражданско недоволство избухна днес в Стара Загора. Хората питаха защо шофьор, прегазил три жени на тротоар в града, не е бил задържан веднага след инцидента. 18-годишният ученик, предизвикал катастрофата, е с два акта само за 4 месеца, откакто притежава книжка.

Едната от пострадалите млади жени е с ампутиран крак и с опасност за живота. Тепърва лекарите ще се опитват да спасят и другия и крак. Другите две жени също са в реанимация с по-леки травми.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

До напрежението се стигна, след като протестиращите не получиха  информация за тежката катастрофа от петък вечерта. Достъп до прокуратурата им бе отказан, стигна се и до физически сблъсък.

„До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото момиче.

18-годишният младеж беше задържан вчера вечерта. Срещу него е образувано досъдебно производство. Това потвърдиха от прокуратурата за NOVA. 

По първоначална информация шофьорът с инициали Н. М. е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. 

В неделя на брифинг на прокуратурата стана ясно, че са разпитани 10 свидетеля. Иззет е автомобила, който е участвал в катастрофата. 

Задържаният е ученик. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче. 

„Непосредствено след получаване на информация в Районната прокуратура, че е започнало разследване, сме започнали да упражняваме ръководство и надзор над разследването и да даваме указания за извършване на конкретни процесуални-следствени действия. Определен е наблюдаващ прокурор”, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

„Свидетелството му за правоуправление, което притежава, е от май месец тази година 27 май”, заяви наблюдаващият прокурор Адреан Сутров.

„Извършителят е задържан”, потвърди старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР-Стара Загора.

„Да, има действително наложени две наказания по Закона за движение по пътищата. Да, едното от тях мисля, че беше електронен фиш, и той е за управление на МПС със скорост над разрешената”ы обясни прокурор Сутров.

 След близо час протести пред прокуратурата, нейни представители и на полицията слязоха при хората.

Полиция и прокуратура отрекоха да има вмешателство в работата им. Призоваха и за още свидетели, за да се докаже дали шофьорът е правил дрифтове. Ако се докаже, че 18 годишният младеж  умишлено е шофирал опасно, го чака затвор до 12 години.

Информация: Георги Манев

Кола помете три момичета в Стара Загора, едното е с ампутиран крак