Два часа продължила операцията по освобождаване на колата

Транспортен „Паяк” потроши автомобил за 100 000 евро в центъра на Пловдив, докато опитва да го вдигне заради неправилно паркиране. Инцидентът се случва пред погледа на десетки минувачи, а от Общината ще поднесат извинения. Пипалата на машината се вкопчили в скъпото возило, но до инцидента най-вероятно се стигнало, след като кранът на „паяка” е поддал и колата увиснала.

Защо паяк вдигна кола с инвалиден стикер пред хотел в „Слънчев бряг”

Паякът пристига на улица "Янко Сакъзов" в центъра на града, за да извърши рутинна операция – вдигане на неправилно паркиран автомобил. Вместо това луксозната кола увисва във въздуха – разказва свидетел, който минава от там в този момент. 

"Дойде паякът и служителите се опитаха принудително да преместят возилото, само че беше изтървано на камиона за паркиране. Беше изпуснато буквално, като двете гуми на автомобила - лявата част висеше на каросерията, а останалите две висяха във въздуха като застрашаваха останалите участници в движението. Зад автомобила, който висеше във въздуха, на 10 сантиметра има паркиран друг лек автомобил, имаше голяма опасност този автомобил да бъде също ударен", разказва Стефан Петров, който става свидетел на инцидента.

 

 

На помощ са извикани подкрепления, защото повече от два часа потрошената кола остава блокирана. От Община Пловдив  обясниха за NOVA, че паяците са амортизирани и ще поискат от общинския съвет средства за купуване на нови. Дейността им обаче е застрахована и ще съдействат на собствениците да получат необходимите застраховки. Към тях поднасят и специални извинения. 

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.