Единствената пътека, по която доскоро минавали, попада в имот

Абсурден случай от Асеновград. Над 50 семейства в най-новия квартал на града нямат път до домовете си. Единствената пътека, по която доскоро минавали, попада в границите на реституиран имот и собственикът е поставил ограда. Четири пъти жителите в квартала са изпращали сигнали до общината за това, че са откъснати от света. 

"Топлофикация" блокира достъп до жилища, граждани на бунт

„Нямам избор. Купих имота от частен съдебен изпълнител. Пътят се пада под имота, има и от другата му страна. Моят съсед също възнамерява да строи и съвсем ще се блокира достъпът”, казва собственикът на строежа.

Напрежение между съседи заради улица във Варненско

Оказва се, че пътят е направен от гражданите със собствени средства. Линейки и пожарни пък отказват да реагират на сигнали, тъй като живущите все още нямат адрес. 

 

 

От общината изпратиха до NOVA писмена позиция, в която посочват, че срещу изграждането на пътя има възражения и претенциите на хората са неоснователни. Годишният бюджет се формирал в началото на годината и средства за изграждане на път не са предвидени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.