Вече почти две години то се бори с диагнозата кифосколиоза

Малката Мони се ражда почти два килограма. Първият проблем е, че в продължение на половин час се бори за първата си глътка въздух. Вторият е, че се ражда със синдромът на Пиер Робен – т.е. без меко небце, което пречи на нормалното хранене. След като Симона се справя и с този проблем, се появява и най-сериозният – кифосколиозата или прогресивно изкривяване на гръбначния стълб. Днес изкривяването е толкова сериозно, че Симона отново е изправена пред битка за живот. Решение има, но то е скъпо. Помощ за детето си търсят нейната майка - Даниела Барсанова и баща - Радослав Барсанов.

По думите на майката гръбначното изкривяване й откриват на три месеца, до 2-годишна възраст са я следили. след това преминава през 3 гипсови корсета. Те й помагат, но са трудно поносими заради тежеста си. При последния получава рани и преминават към пласмасов корсет, в който се чувства по-добре, но изкривяването се увеличава, а дишането се влошава.

Общо 120 000 лв. са необходими, до момента са събрани 85 000. За останалите разчитат на хората с добри сърца.

Можете да се включите и да помогнете чрез Дарителска сметка:

BG91UBBS80021462134910, титуляр Симона Радославова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.