"Не са използвани СРС-та срещу Пламен Бобоков", категоричен е Данаил Шостак

Докъде стигнаха делата срещу братя Бобокови за опасните отпадъци? Има ли връзка Лиляна Деянова с Васил Божков?

"Връзка между Лиляна Деянова и Васил Божков може да се види в търговския регистър, който е публичен, и всеки може да направи проверка", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Данаил Шостак, заместник-ръководител на Специализираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делата срещу братя Бобокови.

Той добави, че съдът не е върнал делото срещу Лиляна Деянова за доразследване, я само за процесуални нарушения.

"Самият Божков не е обект на разследване по това дело. Отпаднало е и обвинението за заплаха срещу членове на АПИ от страна на Деянова и нейният съдружник", информира още прокурорът.

Относно делото за опасни отпадъци срещу братя Бобокови, Данаил Шостак заяви, че безспорно е установено, че един от братята е подписал договор, чрез който се създават търговски отношения с една от фирмата, свързана с депониране на отпадъците.

Юристът бе категоричен, че не са използвани СРС-та срещу Пламен Бобоков, а само са огледани съобщения, които двама абонати са си обменяли и това е оглед на веществено доказателство.

Относно закриването на Специализираната прокуратура и съд, той смята, че последиците ще бъдат катастрофални по отношение борбата с организираната престъпност, а ще бъде срината и мотивацията за борбата с корупцията по високите етажи на властта.

За "Пандора пейпърс" той заяви, че не са получавали сигнал за проверка от страна на ДАНС, и подчерта, че наличието на офшорни сметки или оперирането в такива зони не е престъпление. От Специализираната прокуратура ще изчакат анализа на ДАНС по случая и тогава биха могли да коментират.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.