Майката и бащата на децата са успели да се спасят, настанени са в болница

Две деца загинаха при пожар и експлозия във Варна. До трагедията се стигна, след като се запалил апартамент на приземен етаж в комплекс „Владислав Варненчик”. Последвала експлозия, вероятно от газова бутилка. Пострадала е и съседка от жилището над изгорелия апартамент.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Майката и бащата на децата са успели да се спасят. Те са настанени в болница, научи NOVA. 77-годишна жена пък е с обгазяване. По-късно е получила и инфаркт. Каква е причината за случилото се, все още не е ясно. Съседи смятат, че най-вероятната причина е взрив на газова бутилка.

 

 

Апартаментът избухва в пламъци малко след 22 часа. В него живеят мъж и жена с двете си деца - момиченце на 4 г. и момченце на годинка. Трагедията се случва, докато бащата е отишъл до магазина.

„Когато се прибрах, те вече бяха навън. Мъжът и жената плачеха, ръката му беше съдрана. Започна да ми обяснява, че ходил до магазина. Като се върнал и отключил, видял пушек в апартамента. Отворил врата и изкарал жена си отвън. Опитал да влезе втори път, но димът бил много гъст. Той скочил през прозореца”, разказва съседът им Александър Кирилов.

Съседи разказват, че семейството живеело бедно и нямало ток. Затова според тях причината за инцидента е газова бутилка.

 

 

„Нямат ток, няма как да е от бойлер. По-скоро от бутилка ще е станало”, смята съсед.

Пострадала е и 77-годишна жена, която живее в горния апартамент. Тя е вдишала дим и е настанена първоначално във военната болница в града. По-късно е диагноситцирана и с тежък инфаркт и е преместена в болницата Света Марина. Състоянието й е тежко.

За момента полицията не е категорична какво е причинило огъня.

"Сигналът за силно задимяване в стълбищна клетка на жилищен вход е получен след 22 часа. То идвало от горящ на първия етаж апартамент. Пламъците са излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата. На място са се отзовали 4 екипа на пожарната. Причините за пожара още се изясняват и има образувано досъдебно производство", съобщи за NOVA говорителят на полицията Светла Златева.

Огледите ще продължат и следобед.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.