Те протестират заради неизплатени средства за ремонти и зимно почистване

Пети национален протест на пътните строители и нова блокада на жълтите павета. Тази сутрин тежка техника отново беше събрана в центъра на София. Фирмите търсят 900 милиона лева от държавата и настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

За момента служебният премиер все още не се е срещнал с представители на бранша, а от министерството видяха политически нюанс сред протеста. Хората на площада категорично отричат зад исканията им да стои опит за политизиране.

6:30 ч. сутринта. Сценарият от вчера се разиграва повторно. И недоволните от Браншова камара „Пътища“ тръгват за пореден пети национален протест.

„Искаме да има работа, спокойно да храним децата и семействата си. Те се подиграват с нас. Бавят заплатите по два-три месеца”, обясни Георги.

Макар че не са получили всички заплати за миналия сезон, шофьорите на снегорини няма да откажат да работят тази зима. 
 


За да не затрудняват движението на всички пътуващи за работа, недоволните се отправиха към жълтите павета на групи.

Пътни строители блокираха с тежка техника центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ден след заканата протестът им да придобие нови мащаби, хората от бранша излязоха с нова идея за бунт.

„Павета няма да вадим, защото са австрийски и са красиви, а ние сме пътничари. Ще сипем по една купчина кал - да я газят да видят колко пари струват”, обясни председателят на УС на Браншова камара „Пътища” Стефан Чайков.


И днешното недоволството доведе до пълна пътна блокада на булевардите „Цар Освободител” и „Княз Александър Дондуков”. Под прозорците на властта, от Браншова камара „Пътища“ отново настояха за среща с премиера Стефан Янев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.