Обвиняемите остават в ареста, реши Окръжният съд във Варна

Прокуратурата във Варна е събрала данни за умисъл на родителите при пожара, в който загинаха две деца - на 1 и на 4 години. Все още няма категорично становище за причината за смъртта по-голямото дете. Пробите от медицинската експертиза се обработват. Резултатът ще стане ясен след 10-12 дни. 

Разпитват се близки и познати, които биха могли да внесат яснота за причините за поведението на обвиняемите. От държавното обвинение поискаха назначаване и на психиатрична експертиза.

ПОЖАРЪТ ВЪВ ВАРНА: Задържаха родителите на загиналите деца

Мотивите за престъплението се изясняват.

Междувременно Окръжният съд във Варна уважи исканията на прокуратурата и остави родителите в ареста.

37-годишният Емил Христов и 22-годишната Мартина Йорданова бяха доведени отделно от Съдебна охрана, като делата им също бяха гледани отделно, за да не могат двамата обвиняеми да имат контакт помежду си. 

„Съдът се съгласи с доводите на Прокуратурата, които са изградени въз основа на събраните към момента доказателства. Счел е, че има достатъчно доказателства, които да доведат до обосновано предположение, че те са извършили престъпленията по които са обвинени, както и че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпления - други, различни от това, в което са обвинени”, заяви Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.