Вдигат възнагражденията на параолимпийците тройно от следващата година

Днес се избира нов президент на БФС. Денят, в който по думите на един от кандидатите, Димитър Бербатов, се кове бъдещето на футбола.

Това се случва след поредица от скандали за това кой е най-достойният кандидат.

Междувременно тече обществено обсъждане за нова наредба за осигуряване на треньори в спортните клубове, а  българските параолимпийци ще получават по-сериозни финансови награди от параолимпийските игри.

"За нас всички спортове са равни, ние ще работим с всеки избран президент на БФС", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов. 

"Параолимпийците ме потърсиха и имахме разговор с тях. Недомислица е наградата за олимпийците да е с по-нисък процент. Те искаха справедливо оценяване на техните резултати", заяви министърът по въпроса за финансовото възнаграждение на атлетите.

Той добави, че процентът е изравнен с този на световни и европейски медалисти и това влиза в сила от 1 януари следващата година.

Относно Програмата за кадрово обезпечаване на клубовете министър Кузманов заяви, че е стъпила на базата, че здравето и спорта са неразривно свързани, а критериите за подпомагането са много и различни, но се взима предвид историята на клуба, резултатите, различните възрасти, с  които се работи.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.