Това научи NOVA

Борислав Михайлов бе преизбран за шеф на Българския футболен съюз. За Михайлов са гласували 241 от делегатите, 230 за Бербатов и 8 за Христо Порточанов. Веднага след гласуването Димитър Бербатов заяви, че ще обжалва резултата пред съда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Благодаря отново за вашето доверие. Днес пред погледа на цяла България, на всички вас, на представителите на УЕФА и ФИФА, които сами казаха, че по-прозрачен конгрес не са виждали“, бяха първите думи на Михайлов след победата.

„Още веднъж се доказа, че БФС никога не е подценявал и не е неглижирал демократичния избор и не го е манипулирал. Благодаря за оказаното ми доверие. След очевидно доста целенасочената и тежка кампания, доста неприятнотп лице на конгреса и на залата стигнахте до вашия избор, за което съм много благодарен. Промяна ще има със сигурност. Аз съм благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира“, каза още новият-стар президент на БФС.

 

 

„Отбори, които са от моя регион и се предполага, че ще гласуват за мен не бяха допуснати. Само те. А тези 20 гласа щяха да направят разликата. Резултатът обаче е такъв, какъвто е. Следва да си търсим правата в съда. Водещият каза, че за победа са нужни 242 гласа. Странно е, че трима души не са гласували, а се били на конгреса през целия ден", коментира Бербатов след гласуването.

 

 

„Вижте стенограмата. Записано е, че при 483 делегати за победа са нужни 242 гласа. Ние сме промяната. Формата може и да не е тази. Ние ще продължим да правим много за футбола. Не сме се отказали. Има си съд, който ще реши. Ще се обърнем отново към него и няма шанс да се откажем. Важното е, че хората гласуваха. Трябваше да има балотаж. Неправилно решение на водещия, което е в разрез с устава реши нещата.”, добави Бербатов.

 

 

„От резултата съм изненадан, конгресът мина като конгрес. Неприятен за мен резултат. Има спорове или дали да има балотаж, но те обявиха, че е спечелил – трима не са гласували от 480 делегати“, сподели Христо Порточанов.

Преизбраният за президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде кратка пресконференция след края на извънредния конгрес на централата.

Заседанието започна със скандал заради искането да има независими наблюдатели на процеса по броенето на бюлетините. В крайна сметка предложението бе прието.

Преброяването продължи по-дълго от очакваното, а гласуването приключи около 16:00 часа. Михайлов постигна и първа победа на президентските избори в БФС по толкова инфарктен начин, след като досега убедително печелеше на предишните конгреси за избор на ново ръководство.

411 делегати гласуваха „за“ прекратяването на мандата на Михайлов

 

 

Шестима кандидати за президент на Българския футболен съюз бяха допуснати след прекратяването на мандата на Михайлов по-рано по време на конгреса – Михайлов, Бербатов, Христо Христов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. Христов и Захариев се отказаха още при десетминутните им изказвания, а Дражев при самото гласуване.