Осем от пътниците са пострадали

Дрогиран и неправоспособен шофьор катастрофира край река Ропотамо. В управлявания от него бус полицията открила 34-ма нелегални мигранти. Осем от тях са пострадали при катастрофата.

 

Снощи около 20:40 на прав участък и мокра настилка водачът на лекотоварен бус губи контрол  и катастрофира. На място бил изпратен полицейски патрул

„Констатирано е, че водачът на микробуса е 48-годишен мъж от врачанското село Габаре, който всъщност е неправоспособен. След като е тестван за употреба на алкохол и наркотици, пробата е била положителна за употреба на амфетамин”, заяви Цветелина Рандева, говорител ОД МВР-Бургас.

Униформените открили в буса 34 нелегални емигранти. Всичките мъже на видима възраст 20-30 години, които се самоопределили като афганистанци. Осем от тях имали охлузни рани и натъртвания и затова били закарани за преглед в бургаската болница. Един е оставен на лечение в отделението по хирургия.

„С контузия на корема и гърдите. От направените изследвания няма нещо, което да показва отклонение от нормата”, заяви д-р Васил Керанов, хирург УМБАЛ- Бургас.

Младежът не говори никакъв език, освен родния си. Все пак успява да каже, коя е крайната точна на пътуването му – Франция.

Ще остане в болницата под лекарско наблюдение още няколко дни.

Освободените след преглед в болницата 7 мигранти, с останалите 26 са били задържани и доведени в граничния полицейски участък.  

След като приключи работата с тях, ще бъдат пренасочени към временен център за настаняване. А водачът, в чийто микробус са открити нелегалните мигранти, е задържан за срок от 24 часа, образувано е досъдебно производство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.