Сняг в средата на октомври

Предупреждение за опасно време в почти цялата страна е в сила и в следващите часове. 16 области са с оранжев код за обилни дъждове, а други десет са в жълто на картата. След подранилия сняг, ситуацията постепенно се нормализира. 


Зимата дойде през октомври на прохода „Петрохан“. След 24 часов снеговалеж, снежната покривка на върха достигна 20 сантиметра.

10 трика как колата ви да харчи по-малко (ГАЛЕРИЯ)

Четири комбинирани снегорина са почиствали и опесъчавали през цялата нощ. От областно пътно управление- Монтана съобщиха, че работят в извънредна ситуация.

„Защото възлагането на зимно поддържане е със заповед, сега в момента не сме в зимно и продължаваме да работим в извънредни обстоятелства. Всичко е подготвено, поддържащата фирма разполага с нужните количества – сол, луга, всичко, както е подготвено“, обясни директорът на ОПУ-Монтана Володя Вълов.
 

 

На прохода Шипка движението се осъществява нормално. „Поради затваряне на прохода на Републиката целия лекотоварен трафик преминава през прохода Шипка, има значително завишаване на трафика, но към монета няма проблеми, има си постоянна пропускливост. Направени са допълнителни обработки на настилката и не се допусна заледяване”, добави директорът на ОПУ-Габрово Деян Георгиев.
 

В Проходите „Петрохан” и „Шипка” са затворени за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Повече по темата гледайте във видеоматериалите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.