В социалното заведение са настанени над 80 души

Огнище на коронавирус в дом за хора с физически увреждания в Русе. Една трета от настанените в дом „Милосърдие“ са с положителни тестове за ковид, болни има и сред персонала. В социалното заведение са настанени над 80 души. За да се предотврати разпространение на заразата, възрастните хора са отделени в различни сгради. Осигурен е персонал, който да се грижи за тях.

Доц. Кунчев предлага задължителна ваксина за определени професии

"От персонала има десет лица, които периодично са в карантина, а от потребителите са болни 18 лица. Към настоящия момент само една потребителка е настанена в лечебно заведение. Останалите потребители са в отделен корпус, обгрижват се от персонал, който е различен от останалите", заяви Катя Петрова, директор „Хуманитарни дейности“ към Община Русе. Тя допълни, че вероятно огнището на заразата е пламнало от служители на социалното заведение, които са я привнесли. 

Русе е в червената зона по заболеваемост от COVID-19, като диагностицираните са над 387 на 100 000 души. По тази причина кметът свика общинския кризисен щаб за справяне с пандемията.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

 За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.