"Има няколко инициативни комитета, но само този на Лозан Панов е истински", смята лидерът на ДБ

"Вече няма опасност да загубим служебно изборите, казусът е в съда и се надяваме да има разумно и обективно решение. Имаше очевидно желание на ГЕРБ и ДПС да използват конкретната случка служебно, за да ни дерегистрират в поне още 8 района". Това каза лидерът на "Демократична България" Христо Иванов по повод случая с отказът на ЦИК да регистрира листите на партията му в Стара Загора.

Той смята, че техни опоненти са искали да ги отстрелят, защото са политическа сила, която е камъче в обувката.

"Нашият проблем с ГЕРБ е по отношение на това, че използвайки казуса в Стара Загора, техният представител Ципов инициира проверка на другите места, където сме използвали електронни подписи, за да бъдем служебно дисквалифицирани в 1/3 от районите", сподели той.

Отказаха регистрация на листата на "Демократична България" в Стара Загора

Той обясни случилото се в Стара Загора с объркване, защото документите са подавани по този начин и в други райони. Все пак разкри, че при регистрацията в София не е използван е-подпис.

"Имало е проблем с изпращането на документите с куриер, затова се е наложило да прибегнем до електронен подпис", поясни Иванов.

По повод факта, че Методи Лалов поиска оставката му той заяви, че винаги се намира човек, който играе против отбора си, заради личното си его.

Относно подкрепата за кандидатурата за президент на Лозан Панов, Христо Иванов подчерта, че имат общи каузи и двамата са се борили на един и същи фронт. 

"Има няколко инициативни комитета, но само този на Лозан Панов е истински", смята лидерът на ДБ.

По думите му за последната година членската маса на "Демократична България" се е удвоила.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.