Това се е случило в подлеза между сградите на Министерския съвет и Министерството на образованието и науката

Протестиращи са нападнали служебния министър на образованието Николай Денков. На връщане от Министерския съвет към Министерството на образованието и науката, в подлеза между двете сгради, министърът е бил пресрещнат от активисти на партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди, съобщават от МОН.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до сградата на образователното министерство. Срещу Денков не е извършено физическо посегателство.

Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма, посочват още от ведомството.

Източник: БГНЕС

Лекари и медицински сестри излязоха на протест (ВИДЕО)

Днес в центъра на София се провеждат няколко протеста. Два от тях са на политически партии, които се обявяват срещу новите мерки. Протестират и медици, които са недоволни, че не са получили увеличение на основните им заплати. Те обаче се разграничиха от случилото се.

От МВР заявиха, че има един задържан на протестите. Изяснява се дали е участвал в нападението над образователния министър. Задържан е за срок от 24 часа. 

По-късно през деня служебният министър на образованието коментира създалата се ситуация. „Явно някои така разбират политическата борба и агитация, както и подготовката за избори. Имаше опити да бъда ударен, имаше и притискане. Искам да благодаря на силите на реда, които се намесиха навреме, така че да няма по-големи инциденти”, каза той.

„Моята работа е да направя това, което смятам за най-добро за децата в България. Направих всичко възможно да чуя всички мнения. Провеждахме срещи и дискусии със здравни експерти и учители. Моята съвест е чиста. Всичко беше провокация, но тя не ме интересува”, добави Денков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.