"Европейските лидери не предвидиха какво ще се случи с енергоносителите след две години пандемия", заяви още водачът на листата на ДПС в Пловдив Област

"Енергийно бедните трябва да бъдат обезпечени с енергия от държавата", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Рамадан Аталай, водач на листата на ДПС в Пловдив Област.

Той допълни, че средствата за това и за компенсацията на бизнеса ще дойдат от прекомерните печалби на производителите на електроенергия и разпространителите.

Според Аталай има недостиг на енергия в Европа, защото лидерите на страните са били недлановидни и не са преценили, че това ще се случи след две години пандемия.

Относно Зелената сделка той бе категоричен, че преходът от въглищните централи трябва да бъде плавен, а България няма нужда от ядрена енергия и това е убедената позиция на ДПС.

За Рамадан Аталай още сега трябва да се направят инвестиции в нови енергийни източници, а не да се чака затварянето на въглищните централи през 2040 година.

Тоя смята, че трябва да се намалят таксите, акцизите за електроенергията, за да могат енергийно бедните да могат да си позволят електричество и отопление.

Относно съставянето на правителство след изборите, от ДПС смятат, че е задължително да се търси баланс между партии, за да има такова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.