Доц. Антон Тонев: Ние сме за въвеждането на зелен сертификат, начинът не бе добър

"Зеленият сертификат разделя хората на групи с висок риск и нисък риск на заболяемост от COVID-19. Ние подкрепяме въвеждането му, но начинът не бе добър", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS кандидатът за депутат от коалиция "Продължаваме промяната" доц. Антон Тонев. 

Хирургът бе категоричен, че здравният документ трябва да бъде издаван само по правилата, въвеведени в Европа и само след втора доза от ваксината. Относно въпроса с антителата, медикът заяви, че от коалицията са за въвеждане на регионален сертификат, без да се заобикалят правилата, като с това ще се реши социален проблем, защото има преболедували хора , които не могат да си издадат сертификат.

Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение. Трябвало е да има постоянни дебати с противниците на имунизацията.

Доц. Тонев заяви, че на мястото на министър Кацаров би провел много по-сериозна информационна кампания за ваксинацията за COVID-19.

Лекарят каза още, че от "Продължаваме промяната" смятат да оборудват добре съществуващите болници, а доплащането в здравеопазването трябва да се намали чрез запушване на течове в системата.

"Здравната каса трябва да се демонополизира, защото липсата на конкуренция води до лошо качество на здравната услуга", заключи доц. Антон Тонев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.