За изпитанията и бъдещите цели пред петте момичета от ансамбъла по художествена гимнастика

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова стават отбор през 2016 г. Пет години по-късно сбъдват голямата си мечта – да спечелят най-голямото признание на Олимпийските игри. А след безбройните покорени върхове в кариерата си, те ще се състезават за последен път като ансамбъл.

Журналистът Виолета Асенова ни среща с шампионките, донесли дългоочаквания първи златен медал за ансамбъл в историята на българската художествена гимнастика и накарали цяла България да се гордее с постижението им. Момичетата, превърнали се в отбор, както в залата, така и в живота, преминават през много изпитания по пътя към триумфа. А до тях винаги стоят силни лидери, които ги наставляват и подкрепят в трудни моменти.

78 дни след еуфорията от Олимпиадата, гимнастичките ни продължават да пишат история и усилено се готвят за последното си състезание като отбор.

Как протече финалната подготовка за шампионата в Япония, какви ще бъдат новите им цели и с какви емоции се разделят като отбор - гледайте във видеото. 

Снимки, използвани в Темата на NOVA “Към върха: Последно заедно: фотограф Анна Недкова, БФХГ