По думите й начинът, по който се приложиха сертификатите, е безобразен

"Подкрепям зеления сертификат, той не ограничава непропорционално свободите. За да бъдат защитени гражданите обаче, се налага понякога да се ограничи личната свобода. Не е време за оставки, а за поемане на политическа отговорност". Това заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“ в ефира на предаването "Твоят ден".

По думите й начинът, по който се приложи новата противоепидемична мярка обаче, е безобразен.

"Краткият период от издаването до влизането в сила на заповедта не е правилен. Когато се въвежда такава мярка, тя трябва да бъде огледана от всички страни", смята Йорданова. Според нея е била необходима информационна кампания и време за въвеждане.

"Намираме се в много сложна ситуация с COVID, заради несправяне на поредица от правителства. Настояваме за свикване на Консултативен съвет от президента. Необходим е консенсус от всички политически сили", заяви тя.

Кандидат-депутатът припомни, че ДБ са настоявали за промяна на Закона за здравето с цел да има план за справяне с кризата с ясни срокове. "Най-големият проблем е, че няма никаква предвидимост, няма икономически мерки за подпомагане", коментира Йорданова.

Тя смята, че е необходим период, в който ГЕРБ и ДПС да не са в управлението, защото това ще бъде здравословно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.