От здравната инспекция не спряха имунизацията

Нов срив на системата за издаване на сертификати накара хиляди хора да се редят на опашки и да чакат с часове в Бургас. По обед жители на града сигнализираха, че и днес не успяват да получат пропуска си за затворени обществени пространства, след като в петък вече са се редили безуспешно на опашки.

Ще сработят ли зелените сертификати за справяне с COVID-19

От здравната инспекция не спряха имунизацията, но обещаха, че при възстановяване на нормалната работа на системата ваксинираните ще получат сертификатите си до края на седмицата.

„Системата е срината и те не могат да ми дадат този документ, който на мен ми трябва днес спешно. На концерт на Лили Иванова съм, имам купен билет от близо две години. Той ще изгори, защото не мога да си взема сертификата”, обясни учителят Кремена Димчева.

„До края на седмицата, мисля дори, че и по-рано. Когато дойде системата, денонощно ще изведа всичко на хората и ще си получат сертификатите”, обясни д-р Полина Желева от РЗИ-Бургас. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.