По темата говори Кристиан Вигенин

"В първите си 100 дни на власт ще дадем статут на защитени на болници в някои общини. Също така клиничните пътеки ще бъдат преизчислени. Ще бъде премахнат статутът на болниците на търговски дружества, безплатни лекарства ще има за деца до 14 години и подготовка за намаляване на ДДС за лекарствата от 20 на 9%". Това заяви Кристиан Вигенин от БСП в ефира на предаването "Твоят ден".

"Липсата на доверие в институциите доведе до сегашната ситуация. Подходът е един и същ - обявяват се неподготвено нови мерки. Хората не повярваха, че коронавирусът е заплаха за обществото, не взеха насериозно здравната криза. Беше пропуснат моментът да се обясни по адекватен начин, че ваксината предпазва", сподели той. 

Според него мерки трябва да има, но те не бива да бъдат въвеждани по този начин.

"Ниското равнище на системата на здравеопазване е една от причините за кризата. В следващите 4 години трябва да обърнем специално внимание на здравопазването", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.