Тя е благодарна на всеки, който дарява живот на други хора

Какво е да преболедуваш COVID-19 с два трансплантирани бели дроба? Това е вдъхновяващата история на Ирен Дикова.

В предаването "Социална мрежа" Ирен разказа за перипетиите, през които е преминала, и тези, които продължава да преодолява. Като например преболедуването на COVID-19. 

78 трансплантации са извършени във ВМА, четири от тях – в условията на COVID-19

Ирен обясни, че много от хората с трансплантации са се притеснявали да се ваксинират срещу заразата, но самата тя е ваксинирана. Лекар я е убедил да го направи.

За пациенти в нейната ситуация е нормално да има страх от всяко заболяване, било обикновен грип или COVID-19, защото всяка инфекция може да се превърне във фатална.

Над 1000 българи чакат за трансплантация

Интериорният дизайнер следва съветите на лекарите и след трансплантацията, преболедуването на коронавируса, карантината и затварянето, поддържа любовта си към спорта и не спира да тренира тенис и пилатес.

Ирен живее постоянно във Виена, защото там е близо до лекарите, които са извършили трансплантацията й, но често със съпруга й са и в България, за да са и до близките си.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.