24 екипа от строителни работници са на терен

Ударно кърпене на дупките в софия на прага на зимата. 24 екипа от строителни работници са на терен в последните топли седмици. Преди, обаче, ревонтите да свършат - цели  булеварди са осеяни с парчета изрязана настилка. След 40 години в професията, автомобилният инструктор Димитър Мишев казва, че познава отлично всички дупки по улиците в София. А за да превърне кандидат-водачите в добри шофьори, дори преподава знанията си в тази сфера. 

“Виж каква е дупката тук. Тук на първа и с много бавна скорост, защото иначе ще нараним предницата”, съветва младите шофьори автомобилния инструктор.

Жители на няколко села заплашват с блокада заради лош път

По време на урок по кормуване, Димитър кара момичето зад волана да мине през над 10 дупки. „Ето за тази дупка говорим, виждаш ли. Това, ако не го знаеш и караш с по-голяма скорост….”

Целта – да свикне, че дупките са често явление, с което трябва да се съобразява. „Най-важното е да се научат да карат безопасно. Да си пазят колите, да не влизат с голяма скорост в дупките. Най-лошото, което може да се случи, това е рефлекторно извиване на волана в неподходяща посока, която води до ПТП”, посочва Мишев.  

Кал и огромни дупки: В Елена излизат на протест заради лош път

А за да има по-малко дупки по трасето на Димитър, 24 екипа от работници днес започнаха да кърпят всички зейнали дупки и пропаднали шахти из софийските улици.  „Такава ни е идеята, да положим топъл асфалт, за да стане качествено. Това ще продължи до идването на зимата, където е необходимо”, твърди Ангел Джоргов, заместник-кмет на София.

На места обаче, проблемната настилка се изрязва и фрезова, без да се полага алфалт. А въпреки намесата на работниците, Димитър не смята да спира с уроците за шофиране през дупки.  „Те се обработват, но временно, и се появяват пак същите. Много рядко така някоя дупчица да остане за по-дълго време закърпена”, твърди автомобилният инструктор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.