Изземват се документи

МВР и НАП влязоха на проверка в „Автомагистрали” ЕАД. Акцията се случва само ден, след като полицията инспектира по въздух и суша строителството на АМ „Хемус”.

Екипите са влезли в дружеството около 14 ч. Акцията е свързана именно с магистралата. Проверява се дали държавни средства са били разходвани неправилно. От МВР обясниха, че се изземват документи и че предстоят разпити на бивши и на настоящи служители на дружеството.

„Разследването тече не от днес или от вчера. В момента продължава на място, тъй като им трябват допълнителни документи и снемане на обяснения от определени лица от дружеството”, обясни изпълнителният директор на „Автомагистрали” Десислава Христова.

Още вчера от МВР съобщиха, че снимат с дронове строящата се магистрала „Хемус”, за да проверят твърденията на регионалния министър Виолета Комитова, която смята, че има нарушения при строителството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.