Според кандидата за президент действащият държавен глава трябва публично да подкрепи Полша

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев посочва като основна своя задача, като президент България да заеме достойна позиция в Европейския съюз и да отстоява собствените си национални интереси, което в момента не се случва. Европейският съюз е овладян от корпорациите и ляво-либерални идеи, които ако продължат ще доведат до разпада му, което ще е пагубно за България. Като президент на България, аз ще се боря за спиране на тази вредна за всички европейски граждани левичарска тенденция и ще работя за правила, които да превърнат ЕС отново в съюз от достойни свободни нации. Това, което се случва последните години в ЕС ме изпълва с доста опасения. ЕС се опитва да диктува решения, които са срещу интереса на гражданите му и срещу националните интереси на отделните държави. Европа трябва да е общ дом на суверенни държави. България не трябва послушно и безропотно да се подчинява на диктата на Франция и на Германия. Ние сме в ЕС, за да отстояваме своите национални интереси, а не да служим на корпорации и немарксистки лобита.

Според Горан Благоев действащият президент Румен Радев трябва да излезе публично да подкрепи Полша и нейния народ, които в момента защитават правото си на собствено национално достойнство и право на независима политика.

Цветан Цветанов и Петър Москов, заедно с кандидат-президентската двойка на Национално обединение на десницата Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева се срещнаха със симпатизанти и граждани на Пазарджик и представиха листата на КОД и Републиканци за България, водена от Димитрина Кацарова.

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.