Проверяват сигнал за финансови злоупотреби

Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик по сигнал за финансови злоупотреби. 

По данни на кмета Тодор Попов са проверявани документи на общинския бюджет, а повод за това били сигнали за злоупотреби. 
Никой от общината не знаел за какво е проверката. 

Докато от институциите мълчаха, кметът свика брифинг. 

Взеха книжката на кмета на Пазарджик, отказал да бъде тестван за алкохол

 

 

„Днешната среща не е случайна. Тя цели едно нещо. Тук трябва да се направи цирк”, заяви Попов пред журналисти и добави, че не е първият кмет, подложен на това.  

Разследващите поискали финансовата документация за последните три години, поясни той, която, по думите му, била публична чрез сайта на общината. Редовни отчети се пращали на Сметната плата, както и на Агенцията за държавна финансова инспекция. 

Акцията на данъчните и антимафиотите била по сигнали, каза още градоначалникът и определи като политическа атака и днешната проверка, и проверката на "Пътна полиция" в петък вечер. Тогава Попов отказа тестване с дрегер, а полицаите отнеха шофьорската му книжка за 2 години. Ще плати и глоба от 2000 лева.

 

 

„Ако им бях дал проба, като я нагласят, че имаш 5 промила и си пълен с наркотици, после ходи се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и една година да ме правят за резил. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам. След няколко месеца съдът ще се произнесе, ще ви държа в течение”, заяви кметът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.