Младежът няма и книжка

18-годишен младеж открадна три коли и катастрофира с две от тях. Шофьорът е без книжка и се е качил зад волана пиян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Две от кражбите са извършени в село Атия. Първата кола, която младежът задигнал, е на 60-годишен мъж. В събота вечерта той паркирал колата пред дома си. В неделя сутринта на вратата му позвънили полицаи, заради катастрофирал автомобил.

„Попитаха ме къде е колата и аз отговорих, че е паркирана долу. Те ми казаха, че не е там, а е блъсната в оградата на кмета”, разказа Христо Желев. След катастрофата автомобилът е изцяло унищожен. Христо разбрал, че зад волана е бил младеж от Бургас, който бил на купон в Атия с приятели

След това младежът откраднал втора кола - собственост на 44-годишна жена. С нея тийнейджърът катастрофирал в крайпътна канавка и я изоставил. Колата е открита на 2 километра от Атия в посока село Росен.

Кола излетя от "Цариградско шосе" и се преобърна по таван в локалното (ВИДЕО)

По-късно и 50-годишен мъж подал сигнал за откраднат автомобил. Той бил намерен на входа на селото. Там младият мъж е катастрофирал и я изоставил.

Задържаният е направил пълни самопризнания за трите случая. При залавянето му дрегерът е отчел 1,25 промила алкохол в кръвта. Обяснил, че празнувал в село Атия с приятели, след което нямал транспорт, с който да се придвижи до дома си в село Росен.

Тежка катастрофа със загинали затвори пътя Велико Търново-Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА