Проверява се сигнал за купуване на гласове

Акция срещу купуването на гласове в Нова Загора. Полицията започна проверки в магазини, както и на места, където са давани стоки на вересия. Има и задържани. От МВР разпитват хората, включени в намерените в магазините списъци.

Акцията срещу купения вот започна рано сутринта в новозагорския квартал „Шести”. Полицията провери четири магазина за хранителни стоки, където има информация за дадени стоки на вересия и списъци, които по оперативна информация могат да бъдат използвани за насочване на гласове в полза на определена партия. От тях бяха иззети тетрадки с имена.

Собственикът на магазина отрича списъците да се ползват за купуване на гласове Полицията ще разговаря с всички, включени в тях. По темата за купуване на гласове жителите на новозагорския квартал са лаконични.

По време на операцията са открити четири души, обявени за общодържавно издирване. От частен дом е иззето незаконно притежавано оръжие – късоцевна ловна пушка с боеприпаси. Проверките в района продължават и през следващите дни.

Репортер: Георги Манев

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.