Всеки месец вноските, които Руси Диловски трябва да внася в банките, са в размер на около 2000 лева

Ограничителните мерки в комплект с нарастващите цени на храните и горивата изправиха хиляди българи до стената. Още по-тежко е положението за тези, които вече живеят на кредит.

Руси Диловски е в ресторантьорския бранш от над 30 години. Преминал е през всички позиции в сектора. Има няколко кредита на свое име, но най-много се притеснява за обезпечаването на бизнес заемите си. "Затворихме обекта си заради фалит. Преди това той беше 6 месеца в ремонт. Кредитите ни възлизат на над 200 хиляди", признава той.

Всеки месец вноските, които Диловски трябва да внася в банките, са в размер на около 2000 лева. Сега бизнесменът се опасява от евентуален скок на лихвите.

Левон Хампарцумян: Лихвите по депозитите ще скочат

"Те се вдигат постоянно. Притесняват ни и цените на тока, на хранителните продукти", признава Диловски. Заради кризата и растящите цени той подозира, че сегашните му кредити няма да са последните. Сега планира да оптимизира разходите си, така че да не се налага да попълва ново заявление за кредит.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.