Тя се провежда за трета година

"Подари приказка" – това е името на кампанията, която събира книги за деца до две години от социално слаби семейства. 

"Програмата е част от по-голяма дейност. Фондацията "Тръст за социална алтернатива" изпълнява патронажната програма в София и Пловдив от 2016 година. Това е програма за ранно детско развитие. В нея специално обучени медицински сестри и акушерки правят домашни посещения на високорискови майки", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS Мария Евгениева, клиничен ръководител на патрожната програма "Заедно - здраво бебе, здраво бъдеще".

Това се прави от момента на раждане на децата до навършване две години. По време на тези посещения е станало ясно, че малките имат нужда от книжки. Тъй като става дума за бедни семейства, родителите избират между храната и книгата.

Така се е родила идеята за кампанията "Подари приказка", която се провежда за трета година и за нея могат да кандидатстват социално слаби майки до 23 навършени години и деца до навършенин две години.

"С кампанията призоваваме всеки, който може да подари книжка на дете от семейство в нужда, да го направи", каза още Мария Евгениева.

Кампанията е започнала на 1 ноември и продължава до 15 декември. Желаещите могат да закупят нова детска книжка или стара, но запазена, и да я изпратят на адрес София, 1000, бул. "Патриарх Евтимий" № 64.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.