„Това е рутинна притивоепидемична мярка", посочи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров

От днес спира плановият прием във всички болници в Бургас за срок от един месец. Предложението беше направено от директори на здравни заведения още в петък на Областния оперативен щаб. Във вторник мярката беше одобрена от главния държавен здравен инспектор.

Големи болници в София спряха плановия прием

„Това е рутинна притивоепидемична мярка. Тя се налага заради факта, че 25% от леглата в област Бургас в момента са ангажирани с лекуване на COVID болни. Това е около една четвърт от легловия фонд. Тази мярка е свързана и с освобождаване на кадрови ресурс, който ще бъде пренасочен към COVID отделенията”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той подчерта, че за разлика от друг път, сега женските и детските консултации няма да бъдат забранени. „Извън тази забрана са и онкологичните операции и хоспитализации, хемодиализата и родилната помощ”, посочи д-р Паздеров. 

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.