Лекарите си тръгнаха обидени от срещата с НЗОК

Спешно трябва да се седне на масата на преговорите, заедно с НЗОК, защото проблемите за решаване са много. Това каза в ефира на "Твоят ден" д-р Гергана Николова, член на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и на Управителния съвет на БЛС. По думите й има разминаване в информацията, която разпространяват международни източници и това, което се чува у нас по темата за лекарствата. 

"Имаме въпросителни около списъка с лекарства, който е създаден. Вътре са включени медикаменти, при които ние не намираме връзка с лечението на COVID-19. Има ампули и инжекции за разреждане на кръвта, които нямат отношение към лечението на леките и средни форми на вирусната инфекция", обясни тя. 

Фармацевтите подписаха анекса към договора с НЗОК за изписване на COVID лекарства

Планираната среща между БЛС и НЗОК във вторник претърпя провал, а причината, по думите на д-р Николова, е отношението към лекарите. "Много неща трябва да се решат спешно, а ние биваме оставяни да чакаме отвън, на студа, за неопределен период от време. Недопустимо е", коментира тя. 

НЗОК и Българският фармацевтичен съюз сключиха споразумение за сътрудничество

Д-р Николова каза още, че общопрактикуващите лекари не получават обещаната им помощ във връзка със зелените коридори. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.