Затоплянето продължава

В четвъртък валежи в страната не се очакват, а повишението на температурите ще продължи. Сутринта в някои котловини и край реките видимостта ще е намалена. Около обяд мъглите в повечето райони ще се разсеят и през втората половина на деня ще е предимно слънчево.

В западните части на Дунавската равнина и Тракия обаче мъглите ще са по-трайни и на места ще се задържат почти през целия ден. Това е и причината в тези райони за утре да е в сила жълт код за опасно време!

В тези райони температурите през деня ще останат сравнително ниски. В останалата част от страната максималните ще са от 18 до 23 градуса. Най-топло ще е в Предбалкана и Източна България, където ще духа умерен южен вятър.

Необичайно топло ще бъде и в планините. Там югозападният вятър на моменти ще е с по-силни пориви, а температурите дори и на 2000 метра ще достигат 11 - 12 градуса. През по-голямата част от деня ще е слънчево, като в следобедните часове заоблачавания ще има в масивите на запад.

В петък повишението на температурите у нас ще продължи и максималните на места ще достигат 25 - 26 градуса. През деня ще има и слънце и облаци, а вятърът ще е до умерен от юг.

През почивните дни ще е по-облачно, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се обърне от север и ще настъпи захлаждане.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.