Заявката на ДПС: Планът за излизане от кризата

"47-я парламент ще бъде различен от предишните - ще има съгласие за приоритетите на държавата", категоричен бе в "Твоят ден" по NOVA NEWS Джейхан Ибрямов от ДПС.

Той заяви, че от партията имат има много добре развита програма за регионите и за цялата страна. От ДПС винаги са били за експертен кабинет, но това не се е осъществило през последните 12 години, нито през последните месеци на управлението на служебното правителство.

Според него ДПС никога не е било в изолация и всеки е водил диалог с тях, но добави, че партията не участва в задкулисни такива.

Джейхан Ибрямов е обезпокоен от факта, че фирми, които ползват държавен ресурс, подпомагат политическа партия в кампанията със значителни суми. За него това не могат да бъдат партии на промяната, нито да говорат за почтеност

"Продължаваме промяната" е президнтска партия, тя е на Румен Радев, той защити клетвопрестъпничеството на Кирил Петков", добави той.

Относно своя съпартиец Делян Пеевски, политикът смята, че медиите са го превърнали в универсално зло, но това е мит, който ще се изчерпа, и скоро ще се появи някой друг.

"Всичко, което излезе за нашия колега, са писания по медиите и ние нямаме съмнения в него", допълни той.

За пандемията от COVID-19 Джейхан Ибрямов смята, че са били проспани много месеци по отношение ограничаване задълбочаването на здравната криза.

"Сега се виждат резултатите. Служебният кабинет на Румен Радев и здравния министър не се справиха със ситуацията. Здравният сертификат е важен, но бе ненавременно въведен", заключи той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.