Жителите на „Модерно предградие” настояват за спешни мерки

Група от хора се е самонастанила в бараки в кв. „Модерно предградие” в столицата. С такъв сигнал екипа ни потърсиха жители на квартала, които искат спешни мерки срещу боклуците, миризмата и конете на неканените си съседи. Хората казват, че са подавали сигнали в общината - засега обаче няма резултат.

„Това, което ме притеснява, не са хората. Притеснява ме хигиената. Живеят без ток, без вода, с каруци и коне. С две думи „нямам думи”, каза живуща в квартала.

„Това се случва на 4-5 километра от центъра на София - европейска столица. Тези хора дойдоха преди близо два месеца”, уточни друг.

Екологът Магдалена Чилингирова обясни, че не е незаконно да се гледат животни в лично стопанство. Доброволен акт било собствениците да пуснат заявление за тяхната регистрация. „През месец септември дойдохме на мястото по жалба. Беше съвместно с полицията. Тогава не установихме нито коне, нито каруци”, посочи тя.

По думите на инж. Десислава Александрова от Район „Връбница” къщата, в която са се самонастанили хората е частна. Имотът обаче предстои да стане общински.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.