Лечебното заведение приема пациенти от цялата област Монтана, както и от съседната Видин

В ломската болница липсва персонал за лечение на COVID болните. Лечебното заведение приема пациенти от цялата област Монтана, както и от съседната Видин.

Легла има, може да се поставят и още.

Симона Спасова, служител в отдел ''Връзки с обществеността'', споделя, че в момента в лечебното заведение от COVID-19 се лекуват  79 души, а леглата са 99.

"В инфекциозното отделение заети са 12 от 13 легла, 60 във вътрешно, две в хирургия, четирима са настанени в реанимация. По думите й липсват лекари и медицински сестри.

В най-голямата болница във Варна COVID леглата са запълнени на 95%

"Лекари от други отделения искат доброволно да бъдат командировани в COVID отделението, но желаещи да се присъединят към екипа все още няма. Трима лекари са в инфекциозно отделение, а двама във вътрешно. На прага на силите си са, но нямат друг избор", признава тя.

Според нея няма проблем с апаратурата, нито недостиг на кислород. Близо 200 COVID болни са настанени в болниците в област Монтана.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.