Според министъра на туризма но очаква изключително интересен сезон

„Стартираме зимния сезон без изискване за наличието на зелен сертификат за ски зоните и ски лифтовете”.Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на туризма Стела Балтова.

„Очаква ни един изключително интересен туристически сезон. Според проучване на Министерството на туризма 74 процента от българите смятат, че условията за зимен туризъм в страната са отлични. Но с оглед на пандемията има редица изисквания, която са свързани с епидемиологичната обстановка, които трябва да спазваме. Едно от тях е наличието на зелен сертификат”. 

Ще има ли масови фалити в зимните ни курорти заради зелените сертификати

В хотелите наличието на този документ не е задължително. „Но за да се ползват всички услуги в местата за настаняване и ресторантите – трябва да се покаже документ за ваксинация, за преболедуване или отрицателен PCR тест”, подчерта министърът. 

По думите на Стела Балтова няма да има и специални COVID зони и карантинни хотели. "Всеки болен - отива в болница. Има специални правила, които са разработени съвместно със здравните власти". 

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.