"Правителството трябва да е експертно", смята лидерът на ВМРО

"Партиите на протеста показаха, че са несъстоятелни и не успяха да направят правителство", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. 

За него управлението трябва да бъде експертно. Патриотът заяви, че ВМРО ще влезе в парламента, ако избирателите преценят, че вършат добра работа.

Относно здравната криза, Каракачанов смята, че всички политици от всички партии трябва да се съберат и да вземат общо решение по този въпрос и заедно да излязат с ясна позиция какво трябва да се направи.

Той е за мерките и за зеления сертификат, но това е трябвало да се въведе след дълга информационна кампания, а не от днес за утре, което е объркало хората.

За високите цени на тока Каракачанов вини юпитата от правителството на Симеон Сакскобургготски, които са закрили четири реактора на АЕЦ "Козлодуй".

Той е категоричен, че трябва да имаме заместващи енергийни мощности преди да се затворят ТЕЦ-овете, а Зелената сделка трябва да се преразгледа. 

За оставката на Зоран Заев Каракачанов каза, че бившият премиер на РС Македония е разчитал на външни фактори да повлияят на позицията на България и те да продължават да вършат безобразията си.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.