По следите на един различен откривател на българските села

В „Ничия земя” Даниела Тренчева разказва за странните истории на един много любопитен и интелигентен изследовател. Той яхва мотора си и открива отдавна необитаеми постройки. Търси информация за хората, които са живели там. Опитва да заснеме движещите се сенки между порутените къщи и изоставените вещи.

Фотоапаратът му е уловил стотици места за чието съществуване никой не предполага и то на стотици години. Вярва обаче, че всяко от тях, дори на ничия земя, пази духовете и предметите на старите си обитатели. Защото той ги сънува - а те го връщат обратно, ако нещо някъде им е отнето или се окаже, че неволно ги безпокои в отвъдното.

„Занимавам се с това от около 20 години. Тогава за първи път видях първия обект, който посетих, карайки мотор в планината. Оттогава тръгна това мое хоби. Пристрастих се към този момент да търся изоставени села и махали в планината. За тези години всичко от Троян до Котел съм „преровил”. Това, което го има и това, което го няма на картите”, сподели Жоро.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.