Обвиненията за злоупотреби с 60 млн. лв. при строежа на "Хемус" той определи като "невероятни"

"Изключването на първата политическа формация е грешка, защото без нея не се съставя кабинет. Без ГЕРБ-СДС трудно ще има правителство и то ще е краткотрайно. Нека кабинетът бъде формиран на идеологическа, а не на математическа основа. Това заяви в "Твоят ден" Румен Христов, кандидат-депутат от коалиция ГЕРБ-СДС.

По темата с непредвидените машини, доставени от "Сиела Норма", за които се твърди, че нямат нищо общо с поръчаните за вота, Христов е категоричен, че пораждат съмнение за манипулация на изборите. "Не знаем за какво са предназначени. Aко са за ремонт, кой ще ги ремонтира, а ако са за резервни части - кой внася нови машини с такава цел? Защо са внесени именно преди изборите? Лютата битка да не бъдат броени разписките също ни притеснява", коментира той.

По думите му няма гаранция, че ако това беше минало тихомълком, машините нямаше да бъдат използвани. А броенето на разписките ще разсее съмненията и ще осигури "феърплей", смята Христов.

"Купеният вот може да бъде намален по много начини. Един от тях е чрез по-голям контрол от страна на органите. Въпросът е изборите да са честни", призова Христов.

СДС: Заставаме безусловно зад кандидат-президентската двойка Герджиков - Митева (ВИДЕО)

По темата с обвиненията за злоупотреби с 60 млн. лв. при строежа на "Хемус" той смята, че те са "невероятни". "Мисля, че такива цифри плашат българските граждани. Не съм сигурен, че дори има толкова купюри", коментира лидерът на СДС.

Според него "ин хаус" поръчките не са нещо лошо. "Когато работиш по голям обект, средно голяма фирма си и нямаш тези средства, получаваш аванс", обясни той.

Румен Христов попита служебното правителство къде са спестените 4 милиарда от корупция и защо се теглят заеми в такъв случай.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.