Шофьорите се страхуват от инциденти

От няколко дни голям участък от Аспаруховия мост е без осветление. Причината - кражба на захранващ кабел. Мостът е в пълен мрак, а шофьорите, които редовно минават от там, се страхуват от инциденти. Оказва се, че това не е първото подобно посегателство върху този кабел. Местните хора твърдят, че кражби е имало многократно и настояват там да се сложи видеонаблюдение.

Мария Георгиева е дългогодишен жител на район „Аспарухово”. Налага ѝ се често да пътува до центъра на града, но когато се прибира вечер среща сериозни затруднения. „Опитваме се да внимаваме, защото видимостта е силно намалена. Подходите също не са осветени, което естествено е признак за пътнотранспортни произшествия, което никой не го желае и на никого не е приятно”, обясни тя.

Ремонтират Аспаруховия мост

От Община Варна се надяват да отстранят проблема възможно най-скоро, но не се ангажираха със срокове, тъй като процедурата е сложна. „Подали сме сигнал към 4-то Районно управление за кражбата на този кабел. Имаме издадено удостоверение и извършен оглед. От разследващите органи е подадено искане за завеждане на щета към застрахователно дружество и очакваме да се случи възлагателно писмо към фирма, която ще възстанови кабела”, посочи главният енергетик в Общината инж. Станчо Станев.

От полицията вече имат съмнения за това кой е извършителят на последното посегателство. „Към момента имаме насоки към едно лице от криминалния контингент на град Варна, за което е почти сигурно, че е съпричастно към извършването на това престъпление”, обясни началникът на сектор „Охранителна полиция” гл. инспектор Владимир Желев.

Според жителите на „Аспарухово” решението е просто: „Трябва да се монтира видеонаблюдение. Има оторизирани органи, които трябва да следят, тоест, трябва да си заработват заплатите”, смята Николай Пенчев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.