Спецоперации имаше в три столични квартала

Четири дни преди изборите - нови скандали и политическо напрежение около организацията на вота. Специализирани екипи блокираха редица населени места заради нови акции срещу контролирания вот, а бившите управляващи за пореден път обвиниха служебния кабинет в репресия. 

Преди обяд спецекипи окупираха столичния квартал „Факултета”. Поводът – данни за търговия с вот. А мишена се оказа хранителен магазин, на чиято врата са залепени избирателни списъци за предстоящите избори. С часове разследващите претърсваха обекта и разпитваха продавача, който според местните хора е и собственик.

„4 часа са го държали. Обърнали са целия магазин. Дори млеката са отваряли. Какво може да има вътре освен мляко?””, каза един от жителите на квартала.

По непотвърдена информация се проверяваше дали схема за купуване на гласовете е свързана с хора, пазарували на вересия.

По същото време операция се провеждаше и в кварталите „Враждебна” и „Христо Ботев” Подобна акция имаше и в пловдивското село Ново село.

Вече са ясни и условията за организацията на изборите две в едно. Полицията ще охранява помещенията, в които са складирани машините, а Централната избирателна комисия реши - ще се броят 30% от разписките в неделя.

Акция срещу търговията с гласове: Проверяват магазини и заложни къщи в Твърдица

Трима задържани при полицейска акция за купуване на гласове в Тополчане

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.