Илия Илиев беше заловен да шофира в нетрезво състояние

Кметът на царевското село Бродилово Илия Илиев беше заловен от съселянин да шофира в нетрезво състояние.

Сигнал за случая е подаден до полицията в Бургас. По време на проверката на място дрегерът е отчел 0,63 промила алкохол.

Мартин Русинов в понеделник следобед шофирал микробуса си по улиците на Бродилово, когато вижда срещу себе си автомобилът на кметския наместник.

"Г-н Илиев опита да ме спре, за да разговаря нещо с мен. След което кривна доста агресивно към моето превозно средство. Спрях, като отидох до него изглеждаше в умопомрачително състояние, нетрезво състояние. Моите две деца бяха на тези люлки в същия момент", разказва Русинов

След като не получил адекватен отговор защо Илиев е зад волана в това състояние, Мартин извършил граждански арест. Взел ключовете от автомобила и заставил кметският наместник да остане вътре до пристигането на полицейския патрул.

Пристигналият на място екип на МВР потвърдил съмненията на Мартин

"Отишлите на място полицейски служители са тествали въпросният мъж за употреба на алкохол, като дрегер апарата е отчел 0,63 промила", каза Цветелина Рандева, говорител ОД МВР – Бургас.

На Илиев е наложена глоба от 500 лева, отнета му е книжката за срок от 6 месеца, а на личният му автомобил са свалени табелите. Кметският наместник на Бродилово отказа да се срещне с екипа ни. Не го открихме на работното му място. Не успяваме да го открием и в дома му, пред който е паркирана колата със свалени табели.

 

 

Мъжът, извършил гражданският арест, е категоричен, че това не е първият случай, в който Илиев сяда зад волана след употреба на алкохол.

"Това не е първият път, това е перманентно каране, това е обществена тайна за жителите на село Бродилово. Просто досега никой не се е осмелил да постъпи по този начин", казва Мартин Русинов.

 

 

Кметът на Царево Георги Лапчев отказа коментар, докато не проучи случая.

Повече по темата гледайте във видеото

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.